Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-28@04:58:06 GMT

سوالات کنکور صدای عضو فرهنگستان زبان را درآورد

تاریخ انتشار: ۱۴ مهر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۹۷۴۳۸۸

«ملااحمد نراقی قرن نوزدهم می‌زیست و ضایع کردن عمر با توهمات را برنمی‌تافت.» آفتاب‌‌نیوز : محمدعلی موحد، عرفان‌پژوه، تاریخ‌نگار و حقوق‌دان ایرانی و عضو پیوستهٔ فرهنگستان زبان و ادب فارسی، در شماره ۱۲۰ مجله بخارا نوشت:
«کفاره کسی که با خوردن آب یا با خوردن خاک روزه خود را عمدا باطل کرده، چه تفاوتی با هم دارد؟
۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اولی باید برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد و دومی باید برای هر روز به شصت فقیر طعام دهد.
۲. اولی نیاز به قضای روزه ندارد و دومی باید هم قضا کند و هم کفاره بدهد.
۳. اولی در انتخاب نوع کفاره آزاد است و دومی باید کفاره جمع بدهد.
۴. اولی باید دو ماه روزه بگیرد و دومی باید به شصت فقیر طعام بدهد.
این که در بالا خواندید، آخرین سوال از بیست‌وپنج سوال زیر عنوان «فرهنگ و معارف اسلامی» (شماره ردیف ۷۵) که همین امسال – صبح پنج‌شنبه ۹۶/۴/۱۵ – در آزمون عمومی کنکور برای «گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی (آزمون سراسری ورودی دانشگاه‌های کشور – سال ۱۳۹۶) مطرح شده است.
و این عبارت از قول «امام خمینی (ره)» بر گوشه سمت راست بالای صفحه اول دفترچه شماره یک مشتمل بر سوالات نقش بسته است: «اگر دانشگاه اصلاح شود، مملکت اصلاح می‌شود.»
ظاهر امر دلالت دارد بر این که به نظر طراحان این سوالات، که مدیران و مدبران نظام آموزشی کشور و متولیان نظارت بر صحت و سلامت آن نظام هستند، اصلاح دانشگاه متوقف است بر این که دانش‌آموز پیش از ورود در ساحت مقدس دانشگاه باید با حداقلی از فرهنگ و معارف اسلامی آشنا باشد و این سوالات نموداری از آن حداقل است.
این که گفتم «حداقل»، مبتنی بر این ملاحظه است که سوالات برای «گروه آزمایشی علوم ریاضی و فنی» طرح شده است و نه برای مثلا گروهی که بخواهد در علوم اسلامی توغل داشته باشد و متخصص و صاحب‌نظر در این علوم به شمار آید.
پس برمی‌گردیم به سوالی که متن آن را در صدر مقال آوردیم: سوال مبتنی است بر این فرض که ماه رمضان است و شخصی مسلمان در ۳۷ درجه حرارت طبیعی بدن، که به لحاظ فیزیکی در کمال صحت و سلامت است، تصمیم می‌گیرد که عمدا روزه‌خواری کند. این شخص محترم که یک بشقاب خاک و یک قدم آب در جلوی خود دارد و می‌خواهد روزه واجب را با خوردن یکی از آنها بشکند و چون در عین ارتکاب به معصیت روزه‌خواری هم مقید به احکام شرع است و هم ذهنیتی حسابگر دارد، می‌خواهد ببیند کدامیک بیشتر صرفه می‌کند: اول آب را بخورد بعد خاک را؟ یا بالعکس روزه را با تناول مشتی از خاک بشکند و آنگاه قدح آب را سربکشد؟ ارتکاب کدام دو شق معصیت، برایش سهل‌تر و مقرون به صرفه‌تر خواهد بود؟
دانش‌آموزی که در برابر چنین مساله‌ای قرار می‌گیرد، قاعدتا باید در سلامت عقل چنین آدمی شک بکند؛ کسی که عالما و عامدا می‌خواهد خاک بخورد تا به شرف عظیم روزه‌خواری نائل آید! همچو آدمی مسلما دیوانه است و دیوانه مرفوع‌القلم است. شرع برای عقلاست نه برای مجانین.
آری، آن شخص مفروض، آن معصیت‌کارِ سیه‌روزگار را دیوانه باید خواند اما کسانی را که چنین مسائلی را به نام «فرهنگ و معارف اسلامی» قالب می‌زنند و آن را شرط ورود نوجوانان به دانشگاه قرار می‌دهند، چه باید نامید؟
خامه چون اینجا رسید، ای مرد هوش
خون درون سینه‌ام آمد به جوش
زان که گفتم هاتفی در گوش جان
تو از آن ابله‌تری ای مستهان
مایه عمری گرامی داشتی
هین بیاور تا چه زان برداشتی
عمر خود دادی، گرفتی ای محزون
جزو دانی پر ز تخیل و ظنون
علم اگر این است، بگذار و برو
صد شتر زین علم، نزد من دو جو
این شعرها از من نیست؛ از عالم مجتهد صاحب‌نظر علامه‌الفقها ملااحمد نراقی، صاحب مثنوی معروف «طاقدیس» است. او شکایت دارد که چرا «علم فقه احکام» دستخوش تخیلات و به «سد» و مانعی در راه کمال مبدل شده است. چرا وقت و عمر طلبه‌ها را با طرح این قبیل مسائل تباه می‌کنند؟
به گزارش ایسنا، نراقی قرن نوزدهم می‌زیست و ضایع کردن عمر با این توهمات را برنمی‌تافت. چرا فقهای عصر کامپیوتر و الکترونیک دم‌برنمی‌زنند و اجازه می‌دهند این نوع مسائل به عنوان «فرهنگ و معارف اسلامی» مطرح شود و نسل جوان را بیش از آن چه هست، از دین و دانش بیزار گرداند؟»

منبع: آفتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۹۷۴۳۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(ویدئو) روایتی عجیب از زندگی طراحان سوالات کنکور

رئیس سازمان سنجش: همسر یکی از آنها دچار حادثه‌ای شد و تا آخر قرنطینه بی‌خبر بود، زمانی که به خانه رفت مراسم چهلم را برگزار کردند.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

منبع: فارس

tags # اخبار اجتماعی سایر اخبار آیا قدرت‌های فوق‌بشری واقعیت دارند؟ چطور انسان به این قدرت‌ می‌رسد؟ بعد از فضا چه چیزی وجود دارد، جهان کجا تمام می‌شود؟! (تصاویر) مرکز واقعی جهان کجا است؟ فضانوردان چگونه در فضا دستشویی می‌کنند؟ | سرنوشت مدفوع انسان در فضا چه می‌شود؟

دیگر خبرها

  • دفترچه سوالات کنکور علوم تجربی و دانشگاه فرهنگیان منتشر شد
  • از سختی سوالات تا داوطلبی که در جلسه حاضر شد، اما آزمون نداد!
  • دفترچه سوالات هنر و زبان‌های خارجی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد + لینک سایت sanjesh.org
  • دفترچه سوالات هنر و زبان‌های خارجی نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ منتشر شد
  • پشت پرده اتفاقات جالب کنکور ۱۴۰۳؛ از سختی سوالات تا داوطلبی که در جلسه حاضر شد اما آزمون نداد!
  • (ویدئو) قرنطینه مطلق برای طراحان سوالات کنکور
  • (ویدئو) روایتی عجیب از زندگی طراحان سوالات کنکور
  • فیلم/ پایان ماراتن داوطلبان کنکور ریاضی، انسانی و فرهنگیان
  • دستگیری فروشندگان سوالات و ابزار تقلب کنکور
  • آغاز رقابت داوطلبان کنکور در چهارمحال و بختیاری